Wildavond

Laden Evenementen

vrijdag 5 november 2021 van 18:00 tot 22:30

Half oktober start traditioneel het wildseizoen, één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Het bos biedt volop ingrediënten zoals paddenstoelen, kastanjes en bessen. Dit is voor wildliefhebbers hét moment om bij Landgoed De Uitkijk te genieten van een (h)eerlijk wild menu met bijpassende wijnen!
Op vrijdag 5 november organiseren wij onze jaarlijkse wildavond!

Tijdens de Wildavond zal de jager u uitgebreid vertellen hoe het er in de jacht aan toe gaat. Zij jagen met respect voor het dier en de natuur, keuren het wild en bevestigen een unieke, genummerde verklaring aan het dier. Vervolgens komt een officiële keurmeester van het NVWA voor de tweede keuring. Dat geeft zekerheid. Het wild dat wij bereiden, is het meest pure, meest hoogwaardige stukje vlees.

Is het goed weer, dan zullen wij de eerste gerechtjes, buiten in het bos serveren. Trek dus een warme jas aan en stevige schoenen. De warme gerechten serveren wij in ons restaurant.

Reserveren voor de wildavond kan rechts onderaan bij de pop-up ‘reserveren’. U dient hiervoor 5 november 18.00 uur te selecteren.

Programma

Wij verwelkomen u buiten bij Landgoed de Uitkijk met een aperitief en amuse. Is het goed weer, dan volgt er een wandeling door het bos naar de zandkuil met fakkels. Bij de zandkuil krijgt u het voorgerecht en warm soepje geserveerd. De tussengerechten en het hoofdgerecht serveren wij in het restaurant. Bij het diner kunt u genieten van mooie bijpassende wijnen die onze sommelier heeft geselecteerd.

Wildmenu

Terrine van eend
oesterzwam en rillettes van eend met Monegaskische uitjes en brioche tuile
***
Rouleau van fazant
met eendenlever, gegrilde topinamboer, truffelmousseline en saus van morilles
***
Gebakken houtduif
zoetzure rode kool en jus van tonkabonen
***
Gebakken reerug
flan van knolselderij, zuurkool met krentjes, king boleet en jus van ontbijtkoek
***
Paddenstoel van marsepein
met chocolademousse, gezouten karamel en rum-roomijs

Prijzen & tijden

€   85,00 p.p. exclusief dranken

Aanvang: 18:00 – Start programma 18:30

Taxiservice

Wilt u beiden genieten van een goed glas wijn maar niet overnachten? Boek dan onze taxiservice voor € 50,-
Wij halen en brengen u thuis binnen een straal van 10 km rondom Hellendoorn.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2