Laden Evenementen

donderdag 3 oktober 2019 van 08:00 tot 19:00

De Uitkijk on tour naar… Toscane = VOLGEBOEKT

‘LA DOLCE VITA’

Boven op de berg van Montefiesole, op slechts achttien kilometer afstand van Florence, pronkt, als een juweel in het Toscaanse landschap, de biologische wijn- en olijfolieboerderij Agriturismo Fattoria Lavacchio. Karakteristiek is de cederboom die meer dan 250 jaar oud is en symbool staat voor dit prachtige wijndomein.

De boerderij is tevens een paradijselijke accommodatie met rustiek ingerichte kamers en appartementen, een eigen restaurant dat uitblinkt door top-gastronomie en gastvrijheid, wijnshop, zwembad en een schitterend uitzicht over de vallei.

Olijfbomen en wijngaarden
Fattoria Lavacchio is gelegen in de Chianti Rufina in Toscane, een gebied rijk aan olijfbomen en wijngaarden. Het familiebedrijf produceert op biologische wijze olijfolie en wijn. Moderne technieken worden gecombineerd met ambachtelijke productiemethoden.

Prachtige wijnen
Ongeveer tachtig procent van de wijngaard bestaat uit Sangiovese druivenstokken, een overheersend blauw Toscaans druivenras. Hiervan worden de volle en rijke wijnen van Fattoria Lavacchio gemaakt en sinds enige jaren ook een unieke wijn zonder gist- of sulfiettoevoegingen, genaamd Puro. Voor de populaire witte wijn Pachàr worden Chardonnay- en Sauvignon Blanc-druiven gebruikt. De Chardonnay is gedeeltelijk op hout gerijpt. De Toscaanse dessertwijn Vin Santo – letterlijk ‘heilige wijn’; werd vroeger bij de mis geschonken – wordt gemaakt van ingedroogde Trebbiano- en Malvasia-druiven. De druiven worden op een goed ventilerende plaats op stromatten gedroogd. Het sap wordt met de most van de vorige oogst in kleine vaatjes gedaan, waarna het enkele jaren rijpt. Lekker met Cantuccini koekjes!

Scroll naar beneden voor het gehele programma.