“Wandel- en erwtensoep evenement voor de Voedselbank”.

“Wandel- en erwtensoep evenement voor de Voedselbank”.

In samenwerking met  Landgoed de Uitkijk op de Hellendoornseberg organiseert Voedselbank Hellendoorn een “wandel-erwtensoep evenement” op zondagmiddag 10 februari. Op deze dag kan tussen 13.30 en 16.00 uur vanaf Landgoed De Uitkijk een uitgezette wandelroute door de Hellendoornse berg van ruim een uur worden gemaakt. Onderweg kan er in het bos  (tegen een vergoeding) erwtensoep of chocolademelk worden genuttigd. De opbrengst is voor Voedselbank Hellendoorn. Ook is er de mogelijkheid onder leiding van een IVN gids een wandeling te maken van ruim een uur waarbij onderweg over de natuur van de Hellendoornse berg wordt verteld. Deze gratis wandelingen starten om 13.45 en 15.00 uur. Een vrije gift is welkom.  Daarnaast kan er natuurlijk ook in het prachtige en gezellige restaurant van de Uitkijk erwtensoep met brood en spek worden gegeten. Voor wie wil is er de mogelijkheid een emmertje vers en diepgevroren erwtensoep te kopen om mee te nemen naar huis.
Ter promotie van dit prachtige evenement zal burgemeester Anneke Raven de chef kok van Landgoed De Uitkijk  assisteren bij het koken van de soep. Het evenement wordt gesponsord door Landgoed de Uitkijk, Van Keulen interieurbouw en slagerij Pennings. Met de opbrengst kan de Voedselbank in de wintermaanden verse, maar veelal dure groenten aanschaffen voor de voedselpakketten. De Lionsclub Hellendoorn biedt de helpende hand bij de verkoop van erwtensoep. Iedereen is welkom.