BIB GOURMAND VOOR LANDGOED DE UITKIJK

Compleet verrast en overdonderd door BiB Gourmand!

Lars en Helen Kijftenbelt kregen op donderdag 9 november om 10.30 uur een mail van een leverancier met het Bib logo groot in beeld en felicitaties! De exploitanten van het Landgoed waren compleet verrast en overdonderd door dit geweldige nieuws. De uren daarna stond de telefoon roodgloeiend en kwamen leveranciers en gasten het team persoonlijk feliciteren. De champagne is ontkurkt en het glas geheven met het team.

Sinds april 2015 is de exploitatie van Landgoed De Uitkijk in handen van Lars en Helen Kijftenbelt. De Uitkijk is een stijlvolle rietgedekte villa aan de rand van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug. De afgelopen 2,5 jaar hebben de gedreven hoteliers het hele hotel gerenoveerd en hard gewerkt met een vast team om kwaliteit en service van het restaurant en hotel naar een hoger niveau te tillen. “Het verkrijgen van een Bib is geen streven of doel op zich geweest”, aldus Kijftenbelt. “We streven er vooral naar om onze gasten een mooie culinaire en ongedwongen avond te geven, waar mensen volop van genieten, over napraten en voor terugkomen”. De waardering van Michelin met een Bib is een enorm compliment voor het gehele team.

Chef kok Berry Thüss, sous chef Joost Bouwman en chef de parti Nick de Oude zijn de drijvende krachten in de keuken. Zij hebben de kneepjes van het vak geleerd bij gerenommeerde bedrijven als Dorset, De Holtweide en de Wilmersberg. maître-sommelier Nick Nijlant heeft zijn sporen verdiend bij de Raadskelder en Hanninkshof. Lars en Helen Kijftenbelt runden o.a. het Landhotel Legemeer in het Friese Sint Nicolaasga, waar hun restaurant een notering in de restaurants Lekker kreeg. Voor dit ervaren en enthousiaste team is deze onderscheiding een kroon op hun werk.

Bib Gourmand Menu
Vanaf vandaag staat er een speciaal 4-gangen Bib Gourmand menu op de kaart met bijpassend wijnarrangement.