Laden Evenementen

vrijdag 25 oktober 2019 van 18:00 tot 22:00

Reserveer een tafel voor de Marrenon Wine & Dine avond!

Geniet van een uitgebreid 5-gangen wild menu en proef de bijpassende wijnen van het toonaangevende wijnhuis Marrenon.

MARRENON

Het wijnhuis MARRENON, sinds 1965 gelegen in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Luberon, een reservaat erkend door UNESCO, is  al meer dan 40 jaar dé toonaangevende coöperatie van 1200 wijnboeren die samen wijngaarden bewerken van 7600 hectare in de Luberon en Ventoux regio’s in het hart van de Provence, Zuid-Frankrijk. Fanny Sucre van het wijnhuis Marrenon komt  in oktober naar Nederland om het verhaal te vertellen achter de wijnen en om ze uiteraard te laten proeven.

 

LUBERON

De wijngaarden zijn verspreid over de zuidelijke hellingen van de Monts du Vaucluse. De wijnstokken worden begrensd door andere traditionele gewassen, zoals kersen- en olijfbomen en lavendelvelden en in dit kleurrijke mozaïek liggen prachtige Provençaalse dorpjes. Het gebied is tevens beroemd om haar truffels!
De Luberon kent diverse bodemsoorten. De kiezelsteengronden (gemaakt van kalksteen en klei) geven rijke, volle wijnen met rijpe, fruitige tinten. De gronden van zand en klei (door de lange aanwezigheid van de zee in de Provence) geven meer soepele, lichtere wijnen met tonen van vers fruit. De rode wijnen uit de Luberon worden gekenmerkt door de smaak van zwarte bessen. De witte en roséwijnen zijn fris en mineralig.

Programma

Vanaf 18.00 uur verwelkomen wij u met een aperitief en amuse. Fanny Sucre van het wijnhuis Marrenon vertelt tijdens het diner over de wijnen, de geschiedenis en de wijnstreek. Uiteraard serveren wij bij iedere gang een bijpassende wijn. Na het diner sluiten we de wine & dine af met koffie of thee en bonbons.

Prijzen & tijden

€   85,00 p.p. incl. wijnarrangement, mineraalwater, koffie en thee met bonbons.
€ 145,00 p.p. incl. overnachting in een charme kamer met Sallands ontbijtbuffet.

Aanvang: 18:00 – Start programma 18:30

Taxiservice

Wilt u beiden genieten van een goed glas wijn maar niet overnachten? Boek dan onze taxiservice voor € 50,-
Wij halen en brengen u thuis binnen een straal van 10 km rondom Hellendoorn.

Reserveren

Reserveer uw tafel via info@landgoeddeuitkijk.nl of bel 0548-654117

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2